loading...
انفورماتیک پزشکی
کمالی بازدید : 357 1394/04/17 نظرات (0)

عنوان

 

طراحی و ارزیابی نرم­افزار پیشنهاد دهنده­ کد تشخیصی مبتنی برنگاشت مفهومی اصطلاحات تشخیصی بومی قلب و عروق

 

 

 

چكيده پایان نامه

 

مقدمه:

اهمیت طبقه­بندی بیماری­ها جهت تسهیل در تحقیقات و پژوهش­های پزشکی مشهود می­باشد. طبقه­بندی تشخیص­های پزشکی عموماً با استفاده از سیستم طبقه­بندی بین­المللی بیماری­ها انجام می­گیرد. گاهی اوقات در پرونده­های پزشکی بیماران اصطلاحات تشخیصی به نحوی است که نیازمند معادل­سازی آنها مطابق با سیستم طبقه­بندی بین­المللی بیماری­ها می­باشد. به‌منظور استفاده بهینه از پرونده­های پزشکی بیماران استفاده از فن­آوری اطلاعات مخصوصاً طراحی و ایجاد نرم­افزارهای کاربردی در طبقه­بندی و کدگذاری تشخیص­های پزشکی بومی توصیه شده است. این پژوهش با هدف شناسایی تشخیص­های بومی قلب و عروق و ایجاد نرم­افزاری برای طبقه­بندی و کدگذاری آنها انجام گرفته است.

روش:

 این پژوهش از نوع مطالعات کاربردی می­باشد که بر روی 500 پرونده پزشکی در بیمارستان­های امام رضا (ع) و قائم (عج) شهر مشهد در سال 1393 انجام گردید. نگاشت مفهومی بین اصطلاحات تشخیصی پرونده­های پزشکی انتخاب شده و سیستم طبقه­بندی بین­المللی بیماری­ها صورت گرفت. داده­ها از طریق مشاهده، مصاحبه، و چک­لیست گردآوری و نرم­افزاری برای کدگذاری تشخیص­ها طراحی گردید. ضریب توافق کدگذاری در ارتباط با تشخیص­های­ نهایی اول و دوم ثبت شده در پرونده پزشکی بیماران بین سه ارزیاب­ از طریق همبستگی بین گروهی محاسبه گردید. 

 

نتایج:

در این پژوهش، 1081 کد تشخیص بیماری­های قلب و عروق مورد بررسی قرار گرفت. 676 مورد از این تشخیص­ها در فرم خلاصه پرونده ثبت شده بودند. همچنین مشخص گردید که 36 مورد از تشخیص­های قلب و عروق به زبان فارسی و 1045 مورد به زبان انگلیسی ثبت شده بودند.تعداد تشخیص­های بومی و اختصارات به همراه کدهای ثبت شده در پرونده پزشکی  به 147 مورد رسید. میزان توافق کدگذاری بین ارزیاب­ها در مورد تشخیص­های­ نهایی اول و دوم 70 و 88 درصد به دست آمد.

نتیجه­گیری:

 با توجه به میزان توافق بسیار خوب کدگذاران، در مورد اصطلاحات تشخیصی بومی قلب و عروق که توسط نرم­افزار انجام گردید، می­توان این‌گونه بیان نمود که نرم­افزار کاربردی طراحی‌شده، از قابلیت اطمینان بالایی در کدگذاری برخوردار بوده و می­توان از آن در بخش­های مختلف بیمارستان، ازجمله بخش مدارک پزشکی، مطب­ها و مراکز تحقیقاتی قلب و عروق، جهت طبقه­بندی تشخیص­ها استفاده نمود.

کلیدواژگان:

 تشخیص­ بومی قلب و عروق، کدگذاری، نرم­افزار، ICD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
این وبلاگ با هدف اشنایی با رشته انفورماتیک پزشکی راه اندازی شده است. امیدوارم مطالب این وبلاگ بتواند تا اندازه ای شما را با علم و دانش انفورماتیک پزشکی آشنا سازد. لطفا براي هرچه بهترشدن مطالب اين وبلاگ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد.
اطلاعات کاربری
کدهای اختصاصی